Eric Boullier: Fernando Alonso je poput morskog psa!

Eric Boullier: Fernando Alonso je poput morskog psa!

Eric Boullier uporedio je dvostrukog svjetskog prvaka Fernanda Alonsa sa morskim psom jer kad osjeti krv direktno napada na protivnika.

Alonso je nakon osvajanja naslova prvaka sa Renaultom 2005. i 2006. tri puta bio viceprvak sa Ferrarijem, ali je nakon prelaska u McLaren tek skupljao bodove kad bi to bolid dopustio.

“Nekad mora izraziti frustracije, ali on je takav bio i u prošlosti čak i kad je pobjeđivao. On je tako napet nakon utrke. Tako je bilo i u Singapuru (gdje je Alonso probio zidnu pregradu u svojoj sobi u McLarenovom smještaju na stazi). Bijesan je unutar sebe jer zna da može bolje. Zna da može biti najbolji. I mora to pokazati”, rekao je Boullier.

Iduće godine McLaren će imati Renaultove motore što bi ih trebalo vratiti u borbu za pobjednička postolja i približiti vodećem trojcu Mercedes, Ferrari, Red Bull.

“Uvijek ga upoređujem sa morskim psom. Kad osjeti krv, direktno napada. I zato ako osjeti da može biti na postolju ili dovoljno konkurentan da se bori za njega, nikome neće dati ni centimetra prostora. Zato je pritisak na tim, ali to je dobar pritisak,” rekao je Boullier o Alonsu.

(www.maxf1.net)

Kategorije: Formula 1