Fernando Alonso neće voziti na VN Bahreina zbog zdravstvenih problema

fernando alonso bahrain 2016

Fernando Alonso neće voziti na VN Bahreina zbog zdravstvenih problema nakon nesreće na VN Australije

Iako se mislilo da je Fernando Alonso nakon stravčnog udesa prošao bez ozbiljnijih povreda, naknadne pretage pokazale su suprotno. Medicinski pregled koji je španac morao proći na Bahrain International Circuitu pokazale su da on nije spreman za utrku u Bahrainu.

Nakon pregleda u medicinskom centru Bahrain International Circuita, odlučeno je kako vozač McLaren Honde, Fernando Alonso, neće učestvovati na VN Bahreina ovoga vikenda. Dva rendgenska snimka prsa upoređene su, te je procijenjeno kako nema dovoljno znakova oporavka kako bi mu doktor dopustili utrkivanje na VN Bahraina.

Fernando Alonso u udesu je dobio udarac od kojeg mu je slomljeno rebro te su mu FIA-ini doktori nakon pregleda uoči utrke u Bahrainu oduzeli dozvolu za nastup ovoga vikenda. Koliko su povrede ozbiljne govori i činjenica da McLarenov vozač nije siguran hoće li biti 100% spreman za VN Kine koja je na rasporedu za dvije sedmice. Također, Alonso je otkrio da su dodatne pretrage prošle sedmice otkrile pneumotoraks – zrak u šupljini između pluća i prsnog koša, što znači da bi povratak u kokpit bio prerizičan.

Fernanda Alonsa na VN Bahraina zamjenit će McLarenov rezervni vozač Stoffel Vandoorne kojem će ovo biti debitanski nastup u Formuli 1, a nastupati će sabrojem 47.

Kategorije: Formula 1