Ferrari predstavio F138

Formula 1

Ferrari predstavio F138

Ferrari je u Maranellu predstavio novi bolid za sezonu 2013. pod oznakom F138. Ferrari je novom bolidu dao oznaku F138 što označava godinu u kojoj će se takmićiti i broj cilindera motora. Iako je prošlogodišnji bolid nosio oznaku F2012, Ferrari nije ipak želio “eksperimentisati” sa brojem 13 pa je promjenio ime u F138. Novi bolid je 59. bolid kojeg je Ferrari konstruisao za natjecanje u Formuli 1.

Kao i do sada svi predstavljeni novi bolidi, tako i F138 na prvi pogled ne predstavlja revolucionarni zaokret u dizajnerskoj filozofiji. Ono što je karekteristično za novi bolid jeste da je testiran u Toyotinom zračnom tunelu jer je zračni tunel u Maranellu na remontu. Za tehničke aspekte bolida odgovoran je Pat Fry.

Na prvi pogled najznačajnija promjena je na prednjem dijelu bolida, koji je mnogo visočiji od prethodnika. Ferrari sa testiranjem novog bolida kreće u utorka. Prvi vozač koji će se naći za upravljačem novog F138 bit će Felipe Massa. On će voziti tri dana uzastopno, a bolid će četvrti dan isprobati novi Ferrarijev testni vozač Pedro de la Rosa.

Kategorije: Formula 1