Jenson Button prelazi u LeMans ako ne dobije novi ugovor u McLarenu

Jenson Button 2014

Jenson Button prelazi u LeMans ako ne dobije novi ugovor u McLarenu

Jenson Button nije još uvijek produžio ugovor sa McLarenom, a nije sigurno i da li će dobiti novi ugovor. Zbog te situacije on bi mogao preći u LeMans seriju, tačnije to bi se moglo desiti ako mu McLaren neponudi novi ugovor, rekao je njegov menadžer Richard Goddard.

Do kraja sezone ostale su još tri utrke, a trakavica oko nove vozačke postave McLarena i Ferrarija još nije završena. Očekuje se da će Fernando Alonso doći u McLaren, ali se još uvijek pregovara oko uslova njegovog dolaska. U posljednje vrijeme kruže glasine da bi on mogao stići kao Hondin zaposlenik, a da bi za trogodišnji ugovor trebao dobiti 105 miliona eura!

Jenson Button želi ostati u svijetu utrkivanja, pa ako mu McLaren ne ponudi novi ugovor on će pronaći vozačko mjesto u drugom takmičenju, jer je malo vjerovatno da će pronaći adekvatno mjesto u nekom od F1 timova.

Jenson Button veoma je odan McLarenu, pa zbog toga zaslužuje da mu se na vrijeme saopšti da li tim računa na njega ili ne. No, ipak situacija nije takva, pa je britanac već krenuo u pregovore sa Porscheom oko eventualnog prelaska u njihov LeMans.

Kategorije: Formula 1