Najava VN Belgije

Lewis i Jenson uoči VN Belgije

Formula 1

Nakon dvije uzastopne pobjede McLarenovih vozača i odlične forme Lewis Hamilton i Jenson Button vrlo su optimistični uoči velike nagrade Belgije. Povodom predstojeće utke dali su izjave.

Lewis Hamilton

Nakon ove pauze, mislim da se svi vozači jedva čekaju vratiti na stazu, pogotovo jer se radi o Spa Francorchamps koju smatram jednom od najboljih staza na svijetu. To je staza na kojoj stvarno možete osjetiti granice vlastitih mogućnosti, što je nevjerojatno dobar osjećaj u bolidu Formule 1. Već se veselim prvom brzom krugu u petak ujutro. Zavoji poput Eau Rougea, Pouhona i Blanchimonta su fantastični. Fantastično se osjećate dok ih pokušavate odvoziti savršeno.
Mislim da u Belgiju možemo doći samouvjereni. Pobijedili smo na prošle dvije utrke i bolid je dobar. Radili smo naporno na poboljšanju setupa, pa je trenutno dobar osjećaj znati da možemo pritisnuti još malo, pogotovo u kvalifikacijama. Što se tiče vremena – tu nikad ne možete znati što vas čeka. Iskreno, kakvi god da budu uslovi – jedva čekam vratiti se u bolid.

Jenson Button

Uživam voziti na ovoj stazi. Nažalost, prošle dvije godine nisam imao puno prilike za to budući da sam ispadao iz utrke zbog krivice drugih vozača. Nadam se da ću ove godine imati malo više sreće. Otići iz Mađarske na ljetnu pauzu s pobjedom bio je odličan osjećaj, i sada dolazim u Belgiju s nadom u visoki plasman. Još jednom ćemo pokušati pritisnuti svoje konkurente što je više moguće, pogotovo Red Bull.

Mislim da DRS neće imati tako ključnu ulogu kao što je bio slučaj na nekim drugim stazama. Iako ne znam na kojem mjestu na stazi će biti omogućen, ovdje je uvijek bilo dobrih mjesta za pretjecanje poput pravca nakon Eau Rougea do Les Combesa. Uvjeren sam da je ispred nas još jedan odličan vikend za Formulu 1.

Kategorije: Formula 1