Mercedes će uvesti timska naređenja zbog udesa u Belgiji

Lewis Hamilton

Mercedes će uvesti timska naređenja zbog udesa u Belgiji

Mercedes F1 AMG ekipa razmatra mogućnost uvođenja timskih odredbi. To je ishod udesa koji se dogodio na posljednjoj utrci za VN Belgije između Nice Rosberga i Lewisa Hamiltona. Zbog tog udesa ekipa Mercedesa je izgubila dosta bodova u konstruktorskom poretku, dok je Hamilton u potpunosti ostao bez bodova. Rosberg je “prokockao” prvu starnu poziciju, a utrku je završio kao drugi.

Rosbergovo ponašanje izazvalo je bijes kako kod Hamiltona, tako i kod šefova ekipe koji sad razmatraju mogućnost uvođenja timskih odredbi. Ipak, postavlja se pitanje koga će eventualno imenovati za “drugog vozača” ako je Rosberg prvi u poretku vozača i ima solidnu zalihu bodova ispred Hamiltona?

Šef tima Toto Wolff priznao je da je poslije utrke održan sastanak sa vozačima na kojem je bilo jako neprijatna atmosfera. Cijela priča dobila je dodatno na publicitetu kada je Hamilton izjavio da je na sastanku Rosberg rekao da je mogao da izbjeći kontakt. Toto Wolff nije želio komentirati ove navode te je rekao da oni nisu tačni.

Kategorije: Formula 1