Raikkonen u Ferrariu?

Raikkonen je potpisao za Ferrari?

raikkonen ferrari

Nakon što je Mark Webber objavio da se povlači iz Formule 1, krenule su odmah špekulacije ko bi mogao zauzeti drugo vozačko mjesto u najbržem bolidu u zadnje tri godine, te se pridružiti Sebastianu Vettelu. U početku kao glavni kandidat spominjao se Kimi Raikkonen, a i sam nebi imao ništa protiv zasjesti za volan crvenog bika!

Iako se već govorilo da je njegov prelazak u Red Bull gotova stvar, nakon Velike Nagrade Mađarske, Kima se sve ozbiljnije povezuje sa ekipom Ferraria. Ipak Ferrari negirao pregovore s Kimijem Raikkonenom, dok neki talijanskih izvori tvrde da je Raikkonen protekle sedmice potpisao za Ferrari.

Sport Bild prvi je pisao o pregovorima Finca sa Ferrarijem, a većina ostalih medija smatraju da je to istina. Raikkonenov menadžer je definitivno pregovarao sa Ferrarijem tokom vikenda u Mađarskoj, dok je Alonsov menadžer pregovarao sa Red Bullom. Obje strane su negirale pregovore, međutim, postoje oni koji su upućeni u situaciju i znaju da to nije istina.

Kimi je tokom vikenda u Mađarskoj rekao kako će neki smatrati njegovu odluku glupom, ali smatra kako će to biti najbolja odluka za njega. Nitko nije očekivao da bi to mogao biti Ferrari iako je u jednom navratu spomenuo da mu Red Bull i Lotus nisu jedina opcija u F1.

Red Bull će najprije odabrati Daniela Ricciarda, no Fernando Alonso ne želi voziti sa Raikkonenom u Ferrariju te će Horner sigurno razmotriti opciju da dovede Španca u Red Bull. Ferrari može isplatiti Alonsa te opstati bez Santandera koji vjerno prati Španca. Odlaskom Fernanda Alonsa budućnost Felipea Masse sve je, samo ne sigurna. Na njegovo mjesto najvjerovatni doša bi Nico Hulkenberg ili Jules Bianchi.

Kategorije: Formula 1