Honda spremna isporučiti motore i ostalim timovima

Formula 1

Honda spremna isporučiti motore i ostalim timovima

Nakon osam godina izbivanja iz Formule 1 japanska Honda vratila se u najelitniji auto sport kao dobavljač motora za britanski McLaren. Iako je prva sezona protekla izuzetno loše, McLaren je ostao jedini “uživalac” Hondinih motora.

Iako je bilo interesenata za japanski motor, McLaren je takvu mogućnost blokiarao, a sada s promjenom pravila i istekom dvogodišnjeg ugovora Honde i McLarena ta situacija se mjenja.

S novim pravilnikom oko pogonskih jedinica, Honda će morati dobavljati pogonsku jedinicu i ostalim timovima ukoliko oni to zatraže. Prošle godine kada je Red Bull nastojao kupiti Hondin motor, McLaren to nije dopustio ali od sezone 2017. McLaren neće imati takvu mogućnost.

“Za sada nemamo nikakve planove, ali već smo rekli FIA-i da imamo mogućnosti dobavljati pogonske jedinice drugom ili trećem timu. Spremamo se za to, ali nemamo konkretnih planova. Sretni smo jer smo odbacili tokene za iduću sezonu pa imamo više slobode u razvoju, a to je odlično. Smanjenje cijena je također teško za svakog proizvođača, ali zadovoljni smo time i slažemo se,” rekao je šef Hondinog F1 odjela Yusuke Hasegawa.

Kategorije: Formula 1