Renault za sezonu 2018. razvija potpuno drugačiji bolid

Formula 1

Renault za sezonu 2018. razvija potpuno drugačiji bolid

Tehnički propisi za sezonu 2018. neće se značajno promijeniti, ali francuski tim kreće sa novom filozofijom razvoja novog bolida.

Renault je u sezoni 2017. napravio značajni napredak na polju performansi, najviše zahvaljujući boljoj šasiji. Nico Hulkenberg zajedno sa svojim timskim kolegama Jolyanom Palmerom i Carlosom Sainzom skupio je 48 bodova i što je samo 5 bodova iza Toro Rossa koji drži šestu poziciju u šampionatu konstruktora.

Nick Chester tehnički direktor Renault F1 tima odavno radi na projektu za narednu sezonu. U Renaultu ne očekuju da će novi bolid biti sposoban za šamipionsku borbu, ali se nadaju postoljima.

“Mi smo pokazali da smo napravili veliki napredak, što naši rezultati pokazuju. Mi ćemo naredne sezone prikazati potpuno novi bolid iako se pravila dosta malo mijenjaju. Puno smo naučili i saznali kakav aerodinamički paket nam treba, što je zahtijevalo potpuno novi koncept. Trebalo bi da na ove posljednje dvije utrke testiramo neke dijelove u sklopu priprema za narednu godinu.” kazao je Chester.

Kategorije: Formula 1