Rosberg priznao da je namjerno udario Hamiltona!

Lewis Hamilton 2018

Rosberg priznao da je namjerno udario Hamiltona!

Australac Daniel Ricciardo pobijedio je u Belgiji i drugu utrku Formule 1 zaredom i tako pokazao kako je trenutno bolji vozač od timskog kolege iz Red Bulla, trostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela.

No, nakon što su se slegli dojmovi zbog nove pobjede Australca glavna tema u svijetu Formule 1 bio je sudar Lewisa Hamitlona i Nice Rosberga. Timske kolege iz Mercedesa i glavni konkurenti za naslov prvaka praktički su jedan drugom objavili rat.

Nico Rosberg stigao je u cilj drugi, dok je Lewis Hamitlon morao odustati u 39. krugu. Tako je Nijemac povećao prednost pred Englezom na 29 bodova.

Rosberga su izviždali na podiju, a Hamilton je bjesnio nakon utrke. U drugom krugu ga je Rosberg pokušao obići, no napravio je samo štetu za oba bolida.

”Sad smo imali krizni sastanak i on je praktički rekao da je to učinio namjerno. Rekao je da je to mogao izbjeći i da je htio dokazati nešto. Evo, pitajte ostale iz momčadi koji nisu sretni s njim”, otrkio je medijima Hamilton nakon sastanka.

Nico Rosberg je branio svoj potez.

”Bio sam brži i imao sam priliku. Pokušao sam. Nisam vidio neki rizik u pokušaju pretjecanja i zašto ne bih probao? Imali smo razgovor koji je važan nakon što momčad izgubi dosta bodova. Ne želim sada pričati ko se kome izvinjavao i zašto.”

”Nico to nije smio napraviti. Taj se dodir mogao izbjeći. Nico to vjerojatno ne bi opet napravio”, rekao je menadžer Mercedesa Toto Wolff.

Rosberg može biti kažnjen

Do kraja sezone ostalo je još sedam utrka, a čini se kako je prijateljstvo iz mladosti između Hamiltona i Rosberga puklo.

”Kada ste na stazi morate vjerovati da ljudi misle svojom glavom i ne rade neke stvari namjerno, no nakon sastanka više nisam siguran kako ću se postaviti”, rekao je ogorčeni Hamliton.

BBC piše kako FIA može otvoriti istragu i kako bi Rosberg čak mogao biti kažnjen.

(Dnevnik.hr)

Kategorije: Formula 1