Toro Rosso i Honda već mjesec dana rade na novom F1 bolidu za 2019.

Formula 1

Toro Rosso i Honda već mjesec dana rade na novom F1 bolidu za 2019.

Toro Rosso i njihov novi partner i proizvođač motora Honda već mjesec dana rade na novom F1 bolidu za 2019.

U razvoju novog bolida dobivaju sve bolje i bolje ideje o tome kako raspodijeliti različite dijelove pogonske jedinice za optimalne performanse bolida. Toro Rosso je prvi puta u svojoj historiji dobio priliku uticati na proizvođača motora budući da su jedini Hondin klijent nakon njihovog razlaza sa McLarenom.

Japanski proizvođač je nakon tri teške sezone sa nepouzdanom pogonskom jedinicom napokon uspio postići dobru pouzdanost pa je Toro Rosso uspio odvoziti treći najveći broj krugova iza Mercedesa i Ferrarija.

Šef tima Franz Tost oduševljen je mogućnostima koje njegov tim ima sa novim partnerom i pohvalio se da već rade na novom F1 bolidu za 2019.

“Puno očekujem od bolida za iduću godinu. Skoro mjesec dana radimo na bolidu za iduću godini i dobivamo sve više i više dobrih ideja kako postaviti različite dijelove pogonske jedinice na najbolji mogući način za šasiju. To se tiče pozicioniranja, termičke strane, aerodinamičke strane, rasporeda težine. To su važni faktori za performanse bolida,” rekao je Tost.

“Trebali ste vidjeti osmjehe na licima inženjera kad su se vratili sa testiranja na dinamometru s mjenjačem i pogonskom jedinicom,” rekao je Tost.

(www.maxf1.net)

Kategorije: Formula 1