Ducati ponovo loš!

Nicky Hayden: Ducati ponovo loš!

Moto GP

Vozač Ducatia Nicky Hayden, izjavio je kako nisu napravili nikakav veliki iskorak tokom zimskog perioda, a što se moglo vidjeti i tokom dva testna dana u Sepangu. Najbolji rezultat koji su mogli ostvariti Doviciozo i Hayden za dva dana jeste da uđu među prvih deset po postignutim vremenima.

“Prvog dana smo imali zaostatak od dvije sekunde, a juče sekund i po. Bilo bi sjajno kada bi mogli da skinemo barem još pola sekunde ali nisam siguran da će to biti tako lahko. Malo je frustrirajuće sve ovo, biti tako daleko od vodećih. Čini mi se da je razlika veća nego na kraju prošle sezone. Ovo je teško i za mene i za cijelu ekipu, nismo napravili nikakav pomak.”

“Staza je bila bolja drugi dan i to nam je malo pomoglo, kada god je bolji grip na stazi, bolje nam ide, što možda i nije tako loš znak. Danas ćemo probati nekoliko novih ideja da sprovedemo u djelo, pa ćemo videti kako nam ide, malo ćemo eksperimentisati sa elektronikom, i setupom geometrije, jer nemamo ništa drugo probati, ništa novo. Probaćemo samo sa onim što imamo i vidjet ćemo ima li pomaka”, izjavio je Nicky Hayden.

Kategorije: Moto GP