Rossi presretan

Rossi presretan rezultatima u Sepangu

Moto GP

Sedmerostruki MotoGP prvak ne skriva oduševljenje rezultatima prvog testiranja i priznaje da nije mogao očekivati bolji početak povratničke sezone u Yamahi.

Uoči početka predsezonskih testiranja, talijanski superstar je konstantno ponavljao da ne zna hoće li odmah konkurisati za vrh, naglašavajući da u posljednje dvije godine s Ducatijem nije imao prilike voziti na nivou vodećih MotoGP vozača Jorgea Lorenza i Danija Pedrose.

Ipak, već je prvi dan testiranja u Sepangu pokazao da su dvije “sušne” godine u Ducatiju imale vrlo mali uticaj na Valentinove sposobnosti upravljanja motociklom sa kojim je osvojio četiri svjetska naslova.

Talijan je na prvom pravom testiranju nove Yamahe YZR M1 konstantno smanjivao zaostatak za vodećima, te je na kraju postavio treće vrijeme testiranja uz nešto više od desetinke sekunde zaostatka za timskim kolegom Jorgeom Lorenzom. Iako je Dani Pedrosa bio uvjerljivo najbrži, Rossi je tokom sva tri dana pratio njegov ritam napretka, održavajući konstantan zaostatak od oko četiri desetinke sekunde.

Nakon što je u posljednje dvije godine samo tri puta završio na pobjedničkom postolju, Valentino na kraju testiranja nije mogao sakriti zadovoljstvo.

Kategorije: Moto GP