1. dan Njemacke

Loeb ispred Ogiera nakon 1. dana rallya Njemačke

Uzbudljivu prvu etapu rallyja u Njemačkoj obilježila je prije svega borba dvojice Citroënovih pilota; Sebastien Loeb etapu je završio sa 7,4 sekunde prednosti ispred imenjaka i sunarodnjaka Ogiera.

Najviše zasluga za vodstvo dvojice Citroënovih vozača pripada kiši, koja je pala na drugom brzincu i time hendikepirala vozače koji su na automobilima imali tvrđu komponentu guma. Tako je Jari-Matti Latvala nakon izvrsnog početka i vodstva po prvom brzincu, na drugom izgubio dosta vremena mučeći se s gumama.

Kasnije se situacija za Latvalu dodatno zakomplicirala. Već tradicionalno, Ford je još jednom uzeo pušku u ruke i pucao u vlastito stopalo; na trećem brzincu Latvala je probušio gumu, da bi na četvrtom motor počeo raditi na tri cilindra. Na šestom brzincu još jedna guma je otišla i Finac je etapu završio na 14. mjestu.

Treće mjesto sa ogromnim zaostatkom za vodećim Citroënima drži Mikko Hirvonen. Poput Latvale i Hirvonen ja na drugom brzinskom ispitu odabrao pogrešne gume, a kasnije je na četvrtom brzinskom ispitu dodatno zaostao za vodećima zbog udara u zid te tom prilikom je oštetio ovjes.

Uzbudljivo je bilo i za Kimija Raikkonena i Kena Blocka. Obojica su oštetila automobile u izlijetanjima, ali su i dalje u natjecanju.

Kategorije: WRC Rally