Loeb pobjedio u Argentini

Sebastien Loeb pobjedio u Argentini

WRC

Sebastien Loeb po osmi se put popeo na pobjedničko postolje u Argentini u FIA WRC prvenstvu. Aktualni je svjetski prvak završio zahtjevnu petu utrku sezone 55 sekundi ispred Sebastiena Ogiera prekinuvši tako njegov niz od tri uzastopne pobjede. Ovo je 78. Loebova pobjeda u svjetskom reli prvenstvu i vjerovatno jedna od posljednjih, jer će ove sezone odvoziti tek četiri utrke te se nakon toga oprostiti od vrlo plodonosne reli karijere.

“Bio je to težak reli sa mnogo komplikovanih etapa, no atmosfera je bila fantastična i dobar je osjećaj pobijediti ovdje”, rekao je Loeb koji će svoju posljednju utrku u WRC prvenstvu voziti ovog oktobra u Francuskoj.

Glavni konkurent za titulu u sezoni 2013 Sebastien Ogier, dominirao je prvim dijelom utrke u svom Volkswagen Polu R no izlijetanje s ceste koštalo ga je dragocjenih 40 sekundi i morao je prepustiti svoje vodstvo Loebu. Ipak Loeb zbog ograničenog sudjelovanja ove sezone, ipak ne može konkurisati u borbi za naslov.

U drugom Volkswagenu Jari-Matti Latvala osvojio je treće mjesto nakon teške borbe s Evgenyem Novikovom. Finac je nadoknadio ogroman zaostatak od dvije minute i posljednjeg dana je startao samo 8,2 sekunde iza Novikove Ford Fieste RS. Latvala je osvojio sve četiri etape, uključujući posebnu, power etapu, a mjesto na podiju osiguralo mu je i Novikovo izlijetanje u posljednjoj etapi.

Kategorije: WRC Rally