BMW M modeli za 10 godina prelaze na struju!

BMW M modeli za 10 godina prelaze na struju!

Frank Van Meel direktor BMW M odjela jasno je rekao kakve će modele sportski odjel bavarskog proizvođača razvijati za 10 godina.

BMW planira imati u svojoj ponudi čak 40 % električnih modela u svojoj ponudi već u 2025. godini među kojima će se naći i modeli sa značkom M. Van Meel ide tako daleko da tvrdi da će novi M-ovi imati elektrifikaciju već do kraja ovog desetljeća. Van Meel naglašava da će se elektrifikacija uvoditi korak po korak.

Prelazak ne može biti brži jer BMW smatra da je vrijeme presudan faktor u izvedbi svakog M modela. Van Meel ne želi da neki BMW M bude “napola pečen” zbog žurbe, tehnologiji treba vremena da sve sjedne na svoje mjesto i prilagodi se očekivanjima vozača. “Pogledajte današnje električne komponente, teške su i, za nas kao motosport odjel, ključna stvar je mala masa automobila i dobar omjer snage i mase”, pojašnjava Van Meel.

Direktor M odjela uvjeren je da svaki BMW M mora biti izuzetan vozački auto koji nudi lijepo iskustvo sportske vožnje. M odjel u svojim modelima koristio je sve od četverocilindarskih, preko šesterocilindarski rednih motora, preko V8 i čak V10 izvedbi.

Uvijek je potraga za savršenim motorom za određeni model duga i mukotrpna. “Ako hibridna tehnologija bude mogla dati nešto našem M receptu, i ako bude mogla oplemeniti rasni vozački auto bez da pokvari osjećaj vožnje, nema sumnje da ćemo za time posegnuti. Nije stvar u dijelovima, stvar je u filozofiji”, rekao je Van Meel.

Kategorije: Automobili