Citroen DS 6WR predstavljen na sajmu u Pekingu

Citroen DS 6WR - 01

Citroen DS 6WR predstavljen na sajmu u Pekingu

Citroen je na sajmu automobila u Pekingu predstavio DS 6WR model. Riječ je o proizvodnoj verziji Wild Rubis koncepta koji je prikazan prošle godine. DS 6WR model dug je 4,55, širok 1,86 i visoko 1,61 metra. Novi Citorenov model ima međuosovinsko rastojanje od 2,73 metra, a postavljen je na 19“ inčne aluminijumske točkove.

Prednji kraj vozila inspirisan je DS 5LS sedan modelom i dostupan je sa plastičnim štitnicima na prednjem braniku, blatobranima točkova kao i bočnim pragovima dok su retrovizori dobili sjajnu crnu završnu obradu.

Citroen DS 6WR - 02

Tu su i krovni nosači u srebrenoj boji, xenona svjetla kao i neizostavna LED dnevna svjetla za dnevnu vožnju. Citroen je ovaj SUV opremio Grip Control sistemom koji obezbjeđuje optimalnu vučnu silu bez obzira na teren, a da nije korišten kompleksni sistem pogona na sva četiri točka.

Za pokretanje ovog modela zadužen je e-THP 160 motor sa 160 KS i THP 200 motor sa 200 KS. Oba motora uparena su sa šestostpenom automatskom transmisijom. Proizvodnja DS 6WR modela odvijat će se u Kini u mjestu Shenzhen.

Pordaja za kinesko tržište trebala bi startati naredne godine, dok će na ostala tržišta doći kasnije u što spada i evropsko tržište.

Kategorije: Automobili