Kako će izgledati novi Audi Q5? OMNIAUTO napravio render novog Q5

audi q5 2017 omniauto render

Kako će izgledati novi Audi Q5? OMNIAUTO napravio render novog Q5

Audi Q5 druge generacije uskoro bi trebao biti predstavljen. Prije nego se to dogodi OMNIAUTO napravio je sliku s kojom pokazuje mogući izgled novog Q5 modela. Ova slika nastala je na osnovu špijunskih fotografija koje su napravljene tokom testiranja zamaskiranih prototipova.

Očekivano, kao i svi novi Audi modeli iz Q porodice, tako i novi Q5 trebao bi imati oštre linije karoserije, a prema viziji OMNIAUTO-a, dizajnersi bi trebao bit sličan većem Q7 modelu.

Novi Audi Q5 bit će baziran na MLB Evo platformi koju koristi novi A4 model što će mu donijeti značajno smanjenje težine. Prema nekim procjenama novi Q5 trebao bi imati oko 100 kg manje u odnosu na prethodni i još uvijek aktuelni model. Motorna i mjenjačka paleta također će biti djelimično preuzeta iz novog A4 modela, a kasnije na tržište doći će i SQ5 izvedba pokretana sa dizel i benzinskim motorima.

Vrhunska RS Q5 izvedba trebala bi stići u drugoj polovini 2017. godine koju bi trebao pokretati novorazvijeni 3.0-litarski V6 biturbo motor sa više od 450 konjskih snaga. Postoji mogućnost da motor bude opremljen “e-turbo” tehnologijom.

Audi do sada nije objavio kada bi mogao predstaviti novi Q5, ali postoje velike šanse da se to dogodi na jesen ove godine na sajmu automobila u Parizu.

Kategorije: Automobili, Vijesti