Audi S9 raspolagat će sa 600 KS?

Audi A9 Concept

Audi S9 raspolagat će sa 600 KS?

Prema posljednjim špekulacijama Audi A9 koncept trebao bi biti predstavljen na narednom sajmu automobila u Los Anđelesu. Ovaj koncept još uvijek u fazi razvoja, a Audi će ovaj model iskoristiti za predstavljanje nove strategije dizajniranja budućih automobila.

Audi A9 bit će kupe model sa četvoro vrata koji će imati laserska svjetla kao i novu interpretaciju prednje maske. Ovaj koncept dat će uvid u model čije se predstavljanje očekuje u toku 2017. godine, a sam A9 bit će direktan konkurent modelima Porsche Panamera i Mercedes CLS.

Audi A9 najvjerovatnije da će biti baziran na MLB Evo platformi i na njega će vjerovatno veliki uticaj imati novi 2016 A8 model. Kada su u pitanju motori koji će ga pokretati, očekuje se da će za početak u ponudi biti Twin-turbo 3.0-litreni V6 i Twin-turbo 4.0-litreni V8 benzinci, ali raspon snage još nije preciziran. Nešto kasnije u ponudi će biti i dva dizel motora među kojima su 3.0-litreni V6 TDI i 4.0-litreni TDI V8 motor. Također planirana je i S9 izvedba za koju se špekuliše da bi mogla raspolagati za 600 KS.

Kategorije: Koncepti