VW Transporter Kombi Doka Plus – Panel van i Kombi

VW Transporter T6 01

VW Transporter Kombi Doka Plus – Panel van i Kombi

Volkswagen proširuje ponudu popularnog Transportera, modelom Kombi Doka Plus, sa kojim premošćuje jaz između čisto komercijalnog vozila i udobnog putničkog automobila. Ključni element je stražnji red sjedišta, iza čijeg naslona se nalazi jasno pregrađen tovarni prostor sa neostakljenim bočnim stranicama. Na taj način Transporter Kombi Doka Plus kombinuje udoban putnički i prostran tovarni prostor.

Transporter Kombi Doka Plus je dostupan sa kratkim i dugim međuosovinskim rastojanjem, od čega zavisi zapremina tovarnog prostora, koja iznosi 3,5, odnosno 4,4 m3. Također, u ponudi su dva nivoa opreme: Trendline i Comfort.

VW Transporter T6 02

Trendline predstavlja nešto robusniju verziju, sa gumenom podnicom radi lakšeg održavanja, dok Comfortline nudi individulana sjedišta za suvozača, kvalitetne podne prostirke i veliki korisan prostor ispod stražnje klupe, za odlaganje osjetljivih predmeta.

Na raspolaganju su svi motori, kao i kod standardnih modela Transportera, a posebno su interesantne verzije sa snažnim TSI motorima (150 kW) 4MOTION pogonom i DSG mjenjačem.

VW Transporter T6 03

Kategorije: Komercijalna vozila