Renault SYMBIOZ – Novi prostor za život za novu vrstu slobode

Konceptni automobil SYMBIOZ predstavlja Renaultovu viziju automobila budućnosti i njegove uloge u našim životima unutar i izvan automobila. On je istovremeno automobil, konceptno vozilo i dom.

Renault je prvi proizvođač automobila koji je na salonu automobila u Frankfurtu predstavio cijeli dom koji nagoviješta načine na koji će automobili budućnosti oplemeniti naše domove i biti njihov produžetak na putovanjima. SYMBIOZ je nastao u sklopu latice „Mudrost” Renaultove strategije dizajna koja se temelji na životnim etapama, koja predstavlja zrelost.

Konceptni automobil SYMBIOZ prikazan je Frankfurtskom salonu automobila i predviđa budućnost automobila sve do 2030, a Renault je razvio i pokazao vozilo koje nagoviješta vozilo u malo bližoj budućnosti, oko 2023. Testiranja modela SYMBIOZ na cesti održat će se krajem ove godine.

Oba su automobila električna, autonomna i potpuno povezana sa okolinom. Putnici uživaju u unutrašnjosti prilagođenoj za autonomnu vožnju u kojoj se osjećaju kao u vlastitom domu. Na cesti je produžetak doma. Parkiran u kući može poslužiti kao dodatna mobilna, modularna i višenamjenska soba.

Posjetioci Renaultovog izložbenog prostora na Frankfurtskom salonu automobila mogli su razgledati ovaj povezani dom i iskusiti način na koji će automobili poput Symbioza u budućnosti komunicirati sa svojom okolinom.

Kategorije: Koncepti