Počela proizvodnja Mazde CX-5 dizel

Počela proizvodnja Mazde CX-5 dizel

 

Mazda je svoj crossover CX-5 predstavila na Frankfurt Motor Showu u 2011. godini, a proizvodnja novog mazdinog modela krenula je polovinom januara 2012. godine. Novi CX-5 krenuo je u proizvodnju opremljen SKYACTIV-D motorom, a to je prvi Mazdin model koji pokreće novi 2.2-litarski dizelski motor. Dolazak CX-5 na evropsko tržište planiran je za proljeće ove godine.

Kada je riječ o novom SKYACTIV-D 2.2-litrenom dizelskom motoru on je raspoloživ u dvije izvedbe različitih snaga. Obje varijante imaju revolucionarni kompresijski omjer od 14:1 za optimalnu učinkovitost, ali i udovoljavaju novim vrlo strogim Euro 6 normama.

Osnovni dizelski motor od 150 KS u stanju je ovog crossovera do 100 km/h dovesti za 10 sekundi, dok snažnija verzija dizelaša sa svojih 175 KS do 100 km/h dolazi za 9.2 sekundi. Uz veliku količinu snage kojom raspolažu ovi motori, kras ih i vrlo mala potrošnja goriva, pa se tako snažnija verzija može pohvaliti sa prosječnom potrošnjom od 4.5 l, a kada je ekolologija u pitanju tu su isto azvidni rezultati pa isti motor oslobađa svega 109 g/km CO2.

Kategorije: Automobili