Mazda6 proizvedena u više od 3 miliona primjeraka

2015_mazda6_2014_laas_eu_sdn_exterior_2

Mazda6 proizvedena u više od 3 miliona primjeraka

Mazda Motor Corporation je objavila da je globalna proizvodnja Mazde6 (Mazda Atenza u Japanu) prešla 3 miliona jedinica u oktobru 2014.*1 Ovaj broj je dostignut nakon 12 godina i 9 mjeseci od početka proizvodnje Mazde6 u februaru 2002 godine u Mazdinoj Hofu tvornici u Yamaguchi-ju (Japan). Ovo je drugi najbrži put do 3 miliona jedinica u istoriji Mazde, slijedeći uspjeh Mazde3 (Mazda Axela u Japanu).

Od prve generacije, Mazda6 je ostala vjerna svom cilju pružanja vrhunskog užitka vožnje, koji, zajedno sa originalnom brand zoom-zoom porukom, prati liniju svih Mazdinih vozila. Model se trenutno za domaće tržište i izvoz širom svijeta, proizvodi u Hofu tvornici u Japanu, te za lokalna tržišta u Kini, Rusiji i Vijetnamu.

Aktuelna, treća generacija Mazde6 se pojavila 2012. godine, kada se, uz primjenu nove Mazda SKYACTIV tehnologije i dizajnerskog KODO pravaca, kao drugi model pridružila potpuno novoj generaciji Mazda vozila (nakon Mazde CX-5).

Nova Mazda6 je širom svijeta imala odličan uspjeh, osvojivši više od 40 različitih priznanja širom svijeta, te visoke plasmane u svim najtjecanjima u kojima je bila nominirana.

Redizajnirana Mazda6 će pojavljivanje na globalnom tržištu početi u januaru 2015., startujući u Japanu i SAD. I ovaj model će u potpunosti pratiti Mazdine aktuelne ideje i tehnologije, uz dodatno unaprijeđenje i dozu zrelosti. Mazda6 2015 će ponuditi precizniji izraz dizajna, poboljšane dinamičke performance za udobniju i komforniju vožnju, te novu generaciju MZD Connect sistema povezivanja*3, kao i poboljšani i-ACTIVSENSE sigurnosni sistem.

Mazda će, i ubuduće, nastaviti razvijati automobile koji vozaču pružaju zadovoljstvo i uživanje u vožnji, kao i izvanredne sigurnosne performance i zaštitu okoliša. Primarni cilj Mazde je bio, jeste i ostat će obogaćivanje života ljudi i izgradnja posebne veze sa svojim klijentima.

Kategorije: Automobili