VW električni e-up!

VW električni e-up!

Volkswagen e-Up 2014

Volkswagen piše novo poglavlje historije mobilnosti predstavljanjem svog prvog potpuno električnog proizvodnog modela, novog e-up! modela. Riječ je o modelu sa četiri sjedišta koji radi sa gotovo nultom emisijom CO2.

Novi e-up! impresionira opsegom koji može da pređe jednim punjenjem baterije a koji iznosi 150 km kao i svakodnevnom praktičnosti. Ovaj model je savršen za potrebe dnevne vožnje po gradovima, ali i da bude inovativni drugi automobil u porodici. Ono što je sjajna stvar kod ovog modela je da nakon što se baterija isprazni moguće je dopuniti do 80% njenog kapaciteta za svega 40 minuta. Model e-up! pokreće električni motor od 82 KS koji ne posjeduje mjenjač. Maksimalni okretni momenat iznosi 210 Nm a dostupan je trenutno i pri najnižem broju okretaja.

Ovaj model ubrzava od 0 do 100km/h za 14 sekundi i postiže maksimalnu brzinu od 135 km/h. Vozilo je opremljeno Li-Ion baterijom koja je integrisana u dio ispod poda vozila i koja ima ukupni energetski skladišteni kapacitet od 18,7 kWh što znači da vozilo može da pređe 150 km/h zahvaljujući prije svega svojoj masi od 1185 kg.

Volkswagen e-Up 2014_

Kategorije: Automobili