Nova Škoda Superb: Početak nove ere

Nova SKODA Superb  001

Nova Škoda Superb: Početak nove ere

Odbrojavanje je počelo: Nova Škoda Superb je u pripremnim pogonima. Potpuno nova Škodin perjanica je nedavno završila posljednji u nizu testova u južnoj Evropi.

Novi Superb je top model u Škodinoj paleti modela. Sa svojim novim dizajnerskim stilom, novim proporcijama, prostranošću, inovativnom tehnologijom, voznim karakteristikama i kvalitetom izrade, ovaj automobil se pozicionirao u sam vrh srednje klase.

Nova, treća generacija Škoda Superba pruža najveći stepen funkcionalnosti s još naprednijim  paketima opreme. Unutrašnji prostor i veličina prtljažnika, tipični za Škoda automobile, su još jednom povećani i postavljaju nova mjerila u svom segmentu. Ugradnjom MQB tehnologije iz Volkswagen grupacije, Škoda Superb donosi kvalitet iz vozila visoke klase u srednju klasu vozila. Ovaj automobil nudi najviše u pogledu komfora, informativnosti i veza, sigurnosti, očuvanja okoliša, potrošnje goriva i performansi.

Nova SKODA Superb  002

„Nova Škoda Superb je najbolja Škoda ikad. Posljednja generacija naše perjanice usmjerena je na nove grupe korisnika u poslovnom i privatnom sektoru. Kvalitet Superba naglašava vrijednosti brenda i ukazuje na to kakva će biti budućnost Škode“, rekao je generalni direktor Škode prof. dr. h.c. Winfried Vahland.

Nova Škoda Superb će imati svjetsku premijeru sredinom februara 2015. u Pragu. Predstavljanje na sajmu automobila u Ženevi će uslijediti kratko nakon toga, već početkom marta. Uvođenje na tržište je planirano sredinom 2015. Škoda Superb je sami vrh Škodine palete od 2001., a do danas je kupcima širom svijeta isporučeno 700.000 primjeraka prve i druge generacije ovog modela.

Kategorije: Automobili