Toyota Yaris Trend 2013.

Toyota Yaris Trend 2013.

Sa stilskim elementima eksterijera i povećenim enterijerom, teskturama i bojama, Toyota Yaris Trend je namjenjen mlađim kupcima za koje je modni dizajn prioritet. Pored odličnog izgleda, Toyota Yaris Trend zadržava fundamentalne kvalitete koji ga odvajaju od supermini modela.

Ovaj model je jedan od najkompaktnijih u svojoj klasi, ali inteligentni Toyota raspored znači da je ovaj model vodeći u klasi kada je prostor kabine u pitanju. Ovaj model takođe ima najmanji mogući prečnik okretanja od samo 4,7 metra što ga čini savršenim za manevrisanje u uskim gradskim ulicama.

U vrijeme svog predstavljanja 2011. godine Yaris je bio specifičan po tome što je bio prvi model u klasi koji je nudio kupcima napredni, ali dostupni multimedijalni sistem Toyota Touch kao i satelitsku navigaciju u vidu Toyota Touch & Go sistema.

Model Toyota Yaris Trend donosi hromirane elemente u okviru glavne svjetlosne grupe i svjetla za maglu. Ovaj model je zadržao crne B i C stubove sa kreiranjem efekta plutajućeg krova, a tu su i hromirani pragovi vrata i bočni retrovizori.

Dvobojni 16“ aluminijumski točkovi su u boji od obrađenog metala, a tu je i specifična površina Deco linije. Sa zadnje strane se nalaze krovni spojler kao i LED zadnja svjetlosna grupa.

Kategorije: Automobili