Predstavljen Volkswagen Touareg facelift 2015.

Volkswagen Touareg facelift 2015 - 01

Predstavljen Volkswagen Touareg facelift 2015.

Volkswagen je objavio zvanične fotografije facelift Toareg 2015. modela. Na fotografijama su vidljive značajne promjene eksterijera i enterijera, a tu su i nove tehnologije koje su dostupne u VW grupaciji.

Volkswagen Touareg facelift 2015 - 02

Novi model specifičan je po preoblikovanom prednjem braniku i novim prednjim bi-xenon svjetlima. Tu je sada i novi zadnji branik kao i redizajnirani difuzor, a zadnji dio dobio je i novu svjetlosnu grupu koja je dostupna u LED tehologiji, dok su svjetla za maglu su integrisana u branik. Promjene u kabini su manje primjetne, a jedna od tih manjih promjena je i nova boja osvijetljenja instrument table, kao i nove kazaljke na pokazivača na instrument tabli.

Volkswagen Touareg facelift 2015 - 03

Ponuda motora je također promjenjena, pa umjesto dosadašnja tri dostupna TDI motora, sada su dostupna dva 3.0-litrena TDI motora sa 201k ili 255 KS. Oba modela standardno su opremljena sa osmostepenom automatskom transmisijom i VW 4MOTION sistemom pogona na sva četiri točka.

Volkswagen Touareg facelift 2015 - 04

Dolaskom nove faclift 2015. izvedbe Touareg modela, Volkswagen je ponudio i dva nova dizajna aluminijumskih točkova. Standardna oprema ovog modela uključuje 17“ inčne aluminijumske točkove, informaciono zabavni sistem sa ekranom osetljivim na dodir, kontrolu kretanja, regenerativno kočenje i klima uređaj, dok se vazdušno oslanjanje može ponuditi kao opcija.

Prodaja novog Touareg modela kreće u augustu 2014. godine.

Volkswagen Touareg facelift 2015 - 05

Kategorije: Automobili