Predstavljen Audi RS3 Sportback Quattro 2015. model

Audi RS3 2015 - 01

Predstavljen Audi RS3 Sportback Quattro 2015. model

Audi je zvanično predstavio svoj RS3 Sportback model. Ovaj model posjeduje agresivni prednji kraj sa velikim usisnicima zraka te Quattro označenu rešetku motora. Sportski stil vozila nastavlja se i na zadnjem dijelu vozila. Kada je riječ o vanjskom dizajnu, automobil je dobio i aluminijumska kućišta vanjskih ogledala. RS3 model dobio je nove branike, a u zadnji branik integrisan je sjajni crni difuzor. Ostali značajni detalji ovog modela uključuju dvostruki ispušni sistem te 19“ inčne aluminijumske točkove. Visina vozila je smanjena što dodatno poboljšava izgled automobila, kao i njegove vozne sposobnosti.

Audi RS3 2015 - 02

Kabina je u velikoj mjeri preuzeta od standardnog modela, ali je bogato opremljena. Sportska sjedišta presvučena su Nappa kožom, a tu je svakako i sportski kožni volan sa zaravnjenim donjim dijelom i kontrastnim štepovima. Audi RS3 dobio je pedale od nehrđajućeg čelika kao i ukrase od ugljičnih vlakana.

Ispod poklopca motora nalazi se 2.5-litreni petocilindarski motor koji razvija 367 KS i 465 Nm okretnog momenta. Motor je uparen sa sedmostepenom S-tronic transmisijom i Quattro sistemom pogona na sva četiri točka koji omogućava ovom modelu da ubrza od 0 do 100km/h za 4,3 sekunde i da postigne elektronski ograničenu maksimalnu briznu od 250km/h odnosno 280km/h koja je dostupna po specijalnom zahtjevu kupca.

Audi RS3 2015 - 03

Kada je riječ o performansama, ovaj model dostupan je sa specijalnim sportski ovjesom, širim tragom točkova odnosno i Audi prilagodljivim sistemom dinamičke raspodjele vučne sile. Također, tu su i kočnice visokih performansi, odnosno progresivni sistem upravljanja koji može da ostvari promjenjljivi odnos od 15.3:1 do 10.9:1.

Početak prodaje trebao bi startati od marta naredne godine, a prve isporuke očekuju se u toku ljeta 2015. godine.

Audi RS3 2015 - 04

Kategorije: Automobili