Predstavljen Mercedes CLA

Mercedes-Benz CLA Class 2014

Predstavljen Mercedes CLA

Mercedes-Benz je Sajmu automobilau Detroitu predstavio novi dugonajavljivani CLA model. Riječ je o najmanjoj limuzini u ponudi Mercedesa, a neki će reći da je ovo produžena izvedba A-Klase sa kojom dijeli novorazvijenu Modular Front Architecture (MFA) platformu sa prednjim pogonom, opcionalno 4-MATIC pogon.

Dizajn automobila inspiriran je konceptom Concept Style Coupe (CSC) kojeg smo imali prilike upoznati u travnju prošle godine na smotri u Pekingu, a karakterizira ga položena bočna linija zbog koje je i prozvan ‘baby CLS’. Novi Mercedes CLA dug je 4630 mm, 1777 mm u širok i 1437 mm u visok, a međuosovinski razmak je 2699 mm. Putnička kabina nudi udoban smještaj za četiri putnika, dok je zapremina prtljažnika 470 litara.

Mercedes CLA ima koeficijent otpora zraka od samo 0.22 (CLA 180 BlueEfficiency), što je trenutno najbolji rezultat među serijskim automobilima. Mercedes-Benz CLA u startu bit će dostupan uz četiri Euro 6 motora, tri benzinska i jedan dizel. Novi CLA u prodajne salone stiže u aprilu, uz početnu cijenu od 28.977 eura.

Kategorije: Automobili