Predstavljena Volkswagen Santana

Predstavljena Volkswagen Santana

Volkswagen predstavio je model Santana koji je jedan od najuspješnijih modela u Kini. Radi se o drugoj generaciji ovog modela, baziran je na produženoj platformi PQ25 koju koristi aktuelni model Polo.

Istu platformu kao Santana koriste Seat Toledo i Škoda Rapid, a međuosovinsko rastojanje im je 2630 mm kao i prtljažnik 480 litara zapremine. Sva tri automobila su ista osim manjih kozmetičkih izmjena koji prave razlike između njih.

Kada je sigurnost u pitanju Santana je opremljena sa sistemima ABS, ESC (program elektronske stabilizacije), kao i prednje i stražnje zračne jastuke. Iako se radi o modelu koji je namjenjen kupcima niže platežne moći, Volkswagen je ostavio mogućnost da Santana bude dobro opremljena uz adekvatnu cijenu. Tako Santana u bogatijim paketima opreme ima automatsku kontrolu klime, aluminijumske točkove, električni panoramski krov, unutrašnjost presvučenu kožom, i parking senzore.

Za kinesko ržište namjennjena je izvedba sa paketom opreme Tredline, Comfortline i Highline, a kupci će moći birati između dva četverocilindrična motora sa standardnim ubrizgavanjem, 1.4-litarskog motora sa 90 KS i 1.6-litarskog motora koji isporučuje 110 KS. Potrošnja goriva i emisija CO2 su smanjeni za 28% u odnosu na prethodni model.

Kategorije: Automobili