Aston Martin V12 Vantage S model zvanično predstavljen

Aston Martin V12 Vantage S 2014

Aston Martin V12 Vantage S model zvanično predstavljen

„Nešto veoma brzo“ tako su naveli iz Aston Martina prošle nedjelje kada su najavili predstavljanje novog modela, a riječ je o V12 Vantage S model koji donosi temeljne izmjene u odnosu na V12 Vantage model koji zamjenjuje. Srce novog modela je novi AM28 motor, što je unaprijeđena verzija V12 6.0- litrenog motora. Kod novog motora komore za sagorijevanje obrađene su CNC mašinama, a zanimljiv podatak je da su bregaste osovine ovog motora šuplje.

Snaga ovog motora je 565 KS što je za 50 KS više u odnosu na motor prethodnog modela. Obrtni moment iznosi 634 Nm, a ubrzanje od 0 do 100 km/h traje manje od 4 sekunde uz maksimalnu brzinu od 328 km/h. Ovaj model je ako se ne računa strogo ograničena verzija kakva je One-77 kompanije Aston Martin, najbrži automobil koji je ova kompanija napravila. Vozilo je opremljeno sedmostepenom automatizovanom manuelnom transmisijom. Novi model posjeduje specijalno prilagodljivi ovjes koji može da funkcioniše u tri režima i to Normal, Sport i Track pri čemu se u zavisnosti od odabranog režima mjenja i servo upravljanje.

Po pitanju estetskih promjena, ovaj model dobino je drugačiju rešetu motora koja je sada napravljena od ugljeničnih vlakana ili titaniuma u zavisnosti od verzije. Takođe vozilo je dobilo i nove desetokrake točkove dimenzija 19“ inča. Krov vozila je crne boje, a po prvi put kupac može da zatraži kao opciju i crne papučice nožnih komandi na vozilu.

Kategorije: Sportisti