Nova serija BMW-a – M Performance

Nova serija BMW-a – M Performance

Kako je Već najavio BMW je predstavio “jeftinu” seriju sportskih modela pod nazivom M Performance. Radi se o seriji automobila koja je u rangu sa konkurentskom linijom Audi S Line. M performance je inače rangirana ispod klasičnih M modela, ali uz prihvatljiviju cijenu opet pruža sportski izgled i uzbudljive performanse. U ovoj seriji  BMW je predstavio četiri modela.

Novi modeli u ponudi M perfomance seriji su M550d xDrive sedan, M550d xDrive Touring, X5 M50d i X6 M50d. Svi modeli opremljeni su snažnim dizelskim motorima kao i xDrive pogonom na sve točkove. Ovom serijom može se reći da je BMW otvorio sportsku dizelsku liniju koja će sigurno imati dobre rezultate.

Ove modele pokretat će 3.0 litreni redni motor sa šest cilindara, koji uz pomoć vjerovali ili ne, čak tri turbo punjača razvija 381 konjsku snagu i impresivnih 740 Nm okretnog momenta, a koji je dostupan već od 2.000 okretaja. Kada je riječ o turbo sistemu, radi se o kombinaciji jednog većeg i dva manja turbo punjača.

U svim modelima posebno je dorađen automacki mjenjač kako bi svakom modelu obezbjedio optimalne performanse. Kad je riječ o performansama model M550d xDrive ima najbolji rezultat, pa tako do 100 km/h ubrzava za 4.7 sekunde, a prosječna potrošnja goriva iznosi samo 6.3 litre na sto prijeđenih kilometara. Što se tiče Touring model, on ima nešto malo “lošije” rezultate pa tako do stotke ubrzava za 4.9 sekunde i troši 6.4 litre goriva. Model X5 ubrzava za 5.4 sekunde i troši 7.5 litara, a X6 ubrzava za 5.3 sekunde i prosječno troši 7.7 litara. Svim modeli imaju još jednu zajedničku stvar, a to je elektronski ograničena maksimalna brzina na 250 km/h.

Kako se radi o modelima koji nose slavnu oznaku M, ovi modeli opremljeni su svim tehničkim ali i kozmetičkim dodatcima sportskog odjela BMW-a. U to ulazi sportski aero paket sa novim prednjim i stražnjim branikom, stražnji spojler, sportski ovjes, sportska M sjedišta, M volan i ukrasne dodatke od brušenog aluminija. Ova serija BMW automobila na njemačkom tržištu naći če se u aprilu tekuće godine, a poznate su i cijene startnih modela.

BMW M550d xDrive                        80.800 EUR
BMW M550d xDrive Touring        83.750 EUR
BMW X5 M50d                                  82.300 EUR
BMW X6 M50d                                  85.800 EUR

Kategorije: Sportisti