Audi R8 Abt GTR

Samo za one sa dubokim džepom!

£285.000,00! Da! Dobro ste pročitali. To je cijena Audia R8 GTR kojeg je specijalno pripremila njemačka tunerska kuća ABT. To je gotovo tri puta veća cijena od standardnog V10 R8, ili drukčije rečeno, nešto manje od Ferrarija 599 GTO. U tom slučaju onda je bolje biti drugačiji od ostalih.

Osim što je ABT tunerska kuća, oni su i vladajući DTM prvak. Razvijaju svoj R8 LMS za pobjedu njemačke GT Masters serije. GTR je cestovna zvijer a to potvrđuje 612 konjskih snaga, čak 94 više od standardnog R8 i čak 100 kilograma manje.

Za ovako fenomenalan rezultat po pitanju težine automobila, zaslužna je “teška dijeta” kojom su u ABTu podvrgli R8cu. Ona se ogleda u korištenju karbonskih vlakana. Takođe izbačena su konvencionalna stakla i stavljena polikarbonatna na poklopac motora (straga) i na bočne strane. Za dobro držanje i ugodnu vožnju sretnika koji se budu vozili u njemu brinu se Recaro sjedišta. Za sigurnost brine se roll bar. Enterijer je presvučen alkantarom sa kombinacijom od aluminiski umetaka što je odlično ukomponovano.

Ovjes je podesiv po visini. U svakodnevnoj vožnji udobnost je ostala na istoj razini, dok je vožnja po brzim zavojima postala samo čisti užitak. Ova civilna jurlica dolazi na Michelin gumama koje mu stabilnost dovode do zapanjujuće razine. Ovaj automobil gotovo je nemoguće izbaciti ravnoteže. Sa ovakvim motorom, ovjesom i olakšanom šasijom, 320 kilometara na sat ne predstavlja nikakav problem za njega.

Moguće ga je kupiti u Njemačkoj, u ABT tuning i Audi prodavnicama.

Kategorije: Sportisti
Tags: ABT, Audi, Audi R8 GTR, gtr, r8