Bugatti Veyron Grand sport Vitesse Black Bess predstavljen u Pekingu

Bugatti Veyron Grand sport Vitesse Black Bess 07

Bugatti Veyron Grand sport Vitesse Black Bess predstavljen u Pekingu

Bugatti je predstavio petu specijalnu ediciju Veyron modela koji je dio kompanijine Legends serije bazirane na Grand Sport Vitesse modelu. Ovoga puta Bugatti odaje počast Type 18 „Black Bess“ modelu koji Bugatti opisuje kao jedan od prvih super sportskih automobila.

Bugatti Veyron Grand sport Vitesse Black Bess 08

Vozilo je pokretao linijski četvorocilindarski motor zapremine 5.0-litara koji je isporučivao više od 100 KS što je bio dovoljno da obezbjedi maksimalnu brzinu od 161 km/h.

Bugatti Veyron Grand sport Vitesse Black Bess 09

Ovaj model vožen je na nekoliko utrka od strane osnivača kompanije Etore Bugattia koji je s njim pobjedio 1912. godine na Mont Ventoux Hill Climb takmičenju.

Bugatti Veyron Grand sport Vitesse Black Bess 10

Verzija koja odaje počast ovom modelu bit će kao što je slučaj i sa drugim verzijama koje su dio Legends serije,  proizvedena u samo tri jedinice pri čemu će ga karakterisati karoserija od ugljeničnih vlakana obojena u crno sa ukrasima u boji zlata.

Bugatti Veyron Grand sport Vitesse Black Bess 11

Unutrašnjost vozila je u svijetlo bež boji, dok je točak upravljača dobio crvenu kožu. Panel komandne table i paneli na vratima prekriveni su Havanna kožom dok panele vrata istovremeno karakteriše Type 18 „Black Bess i Morane Sualnier Type H oznaka.

Bugatti Veyron Grand sport Vitesse Black Bess 12

Kategorije: Sportisti