Jaguar Project 7 koncept

Jaguar Project 7 Concept 2013

Jaguar Project 7 koncept

Jaguar je zvanično predstavio svoj Project 7 koncept. Ovaj model će svoj debi imati na Goodwood festivalu brzine pri čemu je Project 7 vozilo u potpunosti izrađeno od aluminijuma u formi roadstera koje slavi sedam pobjeda Jaguara na LeMansu od 1951. do 1990.

Kreiran za samo četiri mjeseca, ovaj model je baziran na F-Type modelu pri čemu ga karakteriše zadnji kraj inspirisan D-Type modelom sa integrisanim rolover poklopcem prtljažnika. Ovaj model dobio je novi prednji branik, veliku rešetku motora kao i različite komponente od ugljeničnih vlakana. Vozilo je takođe dobilo novo zadnje krilo kao i 20“ inčne aluminijumske felge Pirelli P Zero gumama.

Kabina je elegantno urađena sa kožnim tapacirungom, ukrasima od ugljeničnih vlakana i kompozitnim trkaćim sjedištima. Pogon ovog modela je obezbjeđen super turbo 5.0-litreni V8 motorom koji razvija 550 KS snage i 680 Nm okretnog momenta. Ovaj motor je povezan sa osmostepenom QuickShift transmisijom koja omogućava da automobil ubrza od 0 do 100 km/h za 4,2 sekunde i da razvije elektronski ograničenu brzinu od 300 km/h. Project 7 također posjeduje sportski ovjes, elektronski zadnji diferencijal i ispušni sistem koji obezbjeđuje izuzetno reski zvuk.

Jaguar Project 7 Concept 2013_

Kategorije: Sportisti