McLaren MSO predstavio novi jedinstveni P1 model

McLaren P1 MSO plavi 01

McLaren MSO predstavio novi jedinstveni P1 model

McLaren Automotive, odjeljenje MSO predstavilo je specijalni P1 model. Naime, radi se o jedinstvenom primjerku McLaren P1 modela čij je vlasnik predsjednik i osnivač Hamilton Court FX, David Kyte.

Ovaj model u potpunosti je personaliziran, a McLaren je takvu mogućnost ponudio svim kupcima preko svog posebnog odjeljenja, McLaren Speical Operations. Glavni konkurenti P1 modela su Prosche 918 Spyder i Ferrari LaFerrari ali oni ovakvu mogućnost ne nude.

McLaren P1 MSO plavi 02

Ovaj jedinstveni primjerak P1 modela karakteriše plava boja karoserije karoserija koja je kombinovana sa crvenim prugama i ukrasima. Crvena boja svoje mjesto našla je na bočnim dodacima karoserije, na crnim sjajnim felgama i kočionim čeljustima, prednjem braniku, usisnicima zraka, poklopcu motora, te na okvirovima vrata.

McLaren P1 MSO plavi 03

Sa ovim estetskim detaljima ovaj McLaren P1 ima jedinstven vanjski izgled. Putnička kabina također je personalizirana koju karakteriše mnoštvo komponenti od presvučenih alcantarom, dok su druge izrađene ugljičnih vlakana. Centralni greben kao i ventilacioni otvori obojeni su svijetlo plavu boju, dok je centralna konzola ostala u izvornoj karbon izvedbi.

McLaren P1 MSO plavi 04

Kategorije: Sportisti, Tuning