Porsche predstavio Cayman GTS model

36_2

Porsche predstavio Cayman GTS model

Porsche AG predstavio je novu verziju Cayman modela koja nosi naziv Cayman GTS i koja je smještena najviše u opsegu vozila ove kompanije. Cayman GTS je opremljen 3.4-litrenim linijskim šestocilindarskim motorom koji nudi 15 KS više u odnosu na običnu verziju.Tako Cayman GTS raspolaže sa 340 KS, a okretni moment povećan je za 10 Nm i sada iznosi 380 Nm.

36_4

Cayman GTS je kao dijelom standarde opreme dobio šestostepeni ručni mjenjač dok je sedmostepena PDK transmisija ostavljena kao opcija. U odnosu na Cayman S model, GTS verzija ima i Sport Chrono paket kao i Porsche Active Suspension Managemnt sistem kao dio standardne opreme.

36_6

Kada je Cayman GTS opremljen sa PDK transmisijom i sa Sport Plus tasterom aktiviranim, Porsche navodi da Cayman GTS ubrzava od 0 do 100km/h za 4,3 sekunde. Revidirani prednji i zadnji brnaici kao i zatamnjena bi-xenon svjetla sa Porsche Dynamic Light sistemom još su jedna od karakteristika novog Cayman GTS modela.

36_5

Debi ovog modela zakazan je za naredni mjesec u okviru sajma automobila u Pekingu. Premijeri ovog modela pridružit će se i mode Boxster GTS. Prodaja Cayman GTS modela trebala bi početi u toku mjeseca maja tekuće godine.

36_3

Kategorije: Sportisti