Lamborghini Centenario LP770-4 – Hiper automobil bit će predstavljen u Ženevi

Lamborghini-Aventador-LP750-4-SV-Roadster-rear-three-quarters-left-leaked-image

Lamborghini Centenario LP770-4 – Hiper automobil bit će predstavljen u Ženevi

Ovogodišnji Sajam automobila u Ženevi svoja vrata otovara za manje od tri sedmice, a svi izlagači ubrzano rade na pripremama svojih glavnih zvijezda koje će izložiti. Jedan od najvažnijih izglagača na ovom sajmu je svakako Lamborghini koji će predstaviti svoju novu zvijezdu. 

Maurizio Reggiani direktor za istraživanje i razvoj u Lamborghiniju otkriva neke nove detalje o modelu koji će biti glavna zvijezda na izložbenom prostoru talijanskog proizvođača. To je Lamborghini Centenario LP770-4 koji je dizajniran u povodu proslave 100. godišnjice rođenja Ferruccija Lamborghinia.

Ovaj model temelji se na Aventador modelu i bit će proizveden u ograničenoj seriji od 20 jedinica za prodaju. Imat će jedinstveni stil, te karoserijske dodatke napravljene od laganih materijala. Reggiani je odbio dati više detalja ali je rekao da je Centenario LP770-4 definicija hiper automobila u Lamborghiniju.

Lamborghini Centenario LP770-4 je nadograđena verzija Aventador kojeg pokreće 6.5-litreni V12 motor i razvija 759 konjskih snaga. Motor je povezan sa ISR 7-stepenim mjenjačem, a u kombinaciji sa navedenim motorom pruža ubrzanje od 0 do 100 km/h za 2,7 sekunde i postiže najveću maksimalnu brzinu od 362 km/h.

Lamborghini Centenario LP770-4 trebao koštati 2,2 miliona eura.

Kategorije: Noviteti, Sportisti