Mercedes-Benz predstavio nove modele na BH tržištu

Mercedes prezentacija na jahorini 2015 - 01

Mercedes-Benz predstavio nove modele na BH tržištu

Mercedes-Benz je obnovio svoju ponudu SUV vozila, koja su sada dostupna i na tržištu Bosne i Hercegovine, a promocija novih vozila održana je na Jahorini, u za tu svrhu odličnim vremensim uslovima.

Naime, najnovije genracije SUV modela ovog proizvođača dobila su novu nomenklaturu, po kojoj se jasno razlikuju i distanciraju od prethodnika. Oznake svih ovih modela na svom početku imaju prepoznatljivo G od „gelände“, što upućuje na vozilo sa izraženijim terenskim svojstvima, zatim slijedi L, kao poveznica, te na kraju A, C, E ili S, kao oznaka iz koje modelske klase vozilo potiče.

Mercedes prezentacija na jahorini 2015 - 02

Najmanje vozilo u ovoj gami nosi oznaku GLA, a prema novoj nomenklaturi, nastalo je na osnovu popularne A-klase. Iako sa A-klasom dijeli platformu, GLA je vozilo za sebe, sa većim točkovima, većim rastojanjem od tla, a što je zaista bitno, nudi više prostora u unutrašnjosti, uz neznatno veću potrošnju goriva.

Mercedes prezentacija na jahorini 2015 - 03

GLC je zapravo nasljednik modela GLK. Očigledno se vezuje uz C-klasu, ali je po svojim mogućnostima i estetici znatno odmakao od prethodnika (GLK). GLE je model koji se u svojoj prethodnoj generaciji zvao ML, što znači da već u startu ima visok rejting. U novoj generaciji donosi još bolja vozna svojstva, više sigurnosnih sistema i više udobnosti.

Mercedes prezentacija na jahorini 2015 - 04

Najnovija uzdanica u ovom segmentu je svakako GLE- Coupé, koji uz sve već opisano za GLE, donosi i sportski izgled.

Mercedes prezentacija na jahorini 2015 - 08

Kategorije: Noviteti