Audi A3 Sportback g-tron

Audi A3 Sportback g-tron

01 Audi-A3 Sportback G-tron 2014

Audi planira da na sajmu automobila u Ženevi upriliči pet premijera svojih automobila, pri čemu su do sada bile poznate četiri, ali ne i peta. Misterija je konačo riješena obzirom da će Audi prikazati novi A3 Sportback g-tron model.

Riječ je o modelu koji koristi flex-goriva benzinsko eklektičnog hibrida A3 Sportback e-tron koji će takođe biti prikazan u Ženevi. G-tron verziju pokreće specijalno razvijena verzija konvencionalnog 1.4-litrenog TSI motora modela A3 koja je modifikovana da troši Audijev sopstveni e-gas, regularni kompresovani prirodni gas ili bezolovni benzin.

Među značajnim detaljima koje je Audi naveo za ovaj model su dva rezervoara koji su pozicionirani ispod prtljažnika i u svaki može da se smjesti 7 kg kompresovanog prirodnog gasa pri pritisku od 200 bara, pri čemu svaki od rezervoara teži 27 kg manje od konvencionalnog benzinskog ili dizel rezervoara kada je napunjen.

02 Audi-A3 Sportback G-tron 2014

Druga posebna karakteristika ovog modela je elektronski regulator pritiska gasa koji redukuje visoki pritisak gasa koji teče od cilindara za pet do devet bara u dvije faze i koji može da omogući automatski prelazak vozila na benzin kada pritisak u rezervoaru padne ispod 10 bara.

Prema navodima kompanije 1.4-litreni TSI motor razvija 109 KS i 200 Nm okretnog momenta bez obzira na gorivo koje se koristi.

Model sa pet vrata ubrzava od 0 do 100 km/h za 11 sekundi a dostiže maksimalnu brzinu od 190 km/h. Potrošnja ovog vozila je manja od 3,5 kg CNG na 100 km, dok u benzinskom režimu emituje 95g/km CO2.

03 Audi-A3 Sportback G-tron 2014

Kategorije: Noviteti