Škoda Snowman SUV

Škoda Snowman SUV

Skoda SUV Snowman 2015

Kada je riječ o manjim SUV/Crossoverima Škoda Yeti sa svojim mogućnostima i cijenom je među najprimamljivijim modelima u navedenoj klasi.

Na automobilskom tržištu sve je veća potražnja za velikim off-road modelima sa sedam sjedišta, pa zbog toga Škoda je krenula u razvoj takvog modela. Osim informacije da je novi SUV u razvojnoj fazi, drugih informacija nema, pa čak ni o imenu.

U javnosti se špekuliše sa nekoliko mogućih imena, pa se prvobitno govorilo da bi novi Škodin SUV mogao nositi naziv „Grand Yeti“, a sada se špekuliše sa novim imenom koje je mnogo prikladnije i realnije, a to je Snowman. Ovaj model odlikovat će produžena izvedba nove modularne MQB platforme koju već koristi treća generacije Octavije. Pored nove Ocavije ovu platformu koriste Golf 7, Audi A3 i SEAT Leon.

Snowman će biti najvjerovatnije biti tehnološki brat blizanac Volkswagenovog koncepta VW CrossBlue koji je nedavno predstavljen na sajmu automobila u Detroitu. Novi Škodin SUV na tržištu bi se mogo pojaviti 2015. godine.

Kategorije: Noviteti