Audi RS6 Avant zadivljuje izgledom i monstruoznim performansama!

Audi RS6 Avant zadivljuje izgledom i monstruoznim performansama!

Audi neumorno nastavlja predstavljati novitete u 2019. godini. Njemačka kompanija ni ovog puta nije razočarala, a predstavila je sportski karavan visoki performansi – RS6 Avant!

Novi Audi RS6 Avant prikazan je uči sajma u automobila u Frankfurtu gdje će proslaviti svoju svjetsku premijeru. Pokreće ga Twin-turbo 4,0-litarski V8 motor koji proizvodi 592 KS (441 kW / 600 KS) i 800 Nm okretnog momenta.

Motor je povezan sa osmostepenim automatskim mjenjačem koji snagu šalje na quattro pogonom na sva četiri točka. Ispaljenje od 0 do 100 km/h traje 3,6 sekundi, prije nego što postigne ograničenu maksimalnu brzinu od 250 km/h.

Novi Audi RS6 dolazi opremljen posebno prilagođenim prilagodljivim zračnim ovjesom i sportskim diferencijalom koji obećava “poboljšanu okretnost” zahvaljujući sistemu zakretanja između svakog od zadnjih točkova.

Tu je i optimizirani sistem upravljanja koji „razvija znatno veće povratne sile kako se (ugao upravljača povećava) kako bi se pružila precizna povratna sprega.“ Kupci će također moći naručiti RS sportski ovjes sa Dynamic Ride Control sistemom.

Agresivni dizajn

Na prednjoj strani automobila prepoznatljive su linije modela A6 i S6 Avant. Međutim, postoji nekoliko promjena koje ukazuju na to da to nije vaš tipični Avant.

Polazeći sprijeda, RS6 ima istaknutu Singleframe rešetku sa sjajnom crnom mrežom i umetcima koji su jedinstveni za RS6 model. Također možemo vidjeti ispupčenja na poklopcu motora, masivne usisnike za zrak i razdjelnik zraka u srebrenoj boji.

Sportski dizajn se nastavlja se na bočnoj i zadnjoj strani. Novi RS ​​6 Avant ima agresivne bočne linije gdje dominiraju bočni spojleri i masivni točkovi ispod koji se krije masivni kočioni sistem sa karbonskim kočnicama. Zadnji dio automobila donosi jedinstveni zadnji branik sa integrisanim difuzorom i možda najvećim ispušnim cijevima ikada!

Dizajn putničke kabine u velikoj mjeri je prenesen iz standardnih modela. Kao rezultat toga, vlasnici će pronaći 12,3 inčni digitalni instrument instrument, 10,1 inčni infotainment sistem i 8,6 inčni mali ekran za upravljanje klimatizacijom.

Iako je kabina prepoznatljiva, postoji nekoliko RS prepoznatljivih detalja, uključujući sportska sjedišta i upravljač sa ravnim dnom koji nose RS oznake. Također na armaturnoj ploči možemo vidjeti ukras od ugljičnih vlakana, pedale od legura i crvenu quattro značku.

Audi je također potvrdio da digitalna instrumentna ploča ima specifičnu RS grafiku koja “pruža informacije o pritisku u gumi, okretnom momentu, izlaznoj snazi, temperaturi motornog ulja, vremenu kruga, mjerenjima ubrzanja i silama.”

Više detalja o novom Audi RS 6 modelu bit će poznato nakon njegove svjetske premijere na sajmu automobila u Frankfurtu koji će se održati u septembru tekuće godine.

Kategorije: Noviteti