Novi VW Touran – Spy photo

Novi VW Touran – Spy photo

Volkswagen je 2003. predstavio model Touran i tako popunio prazninu koju je imao u ponudi kada su u pitanju automobili između velikih MPV i kompaktne klase. Sa modelom Touran koji je napravljen na produženoj platformi Golfa 5, Volkswagen je pokrio je i segment putničkih automobila.

U augustu 2010. dolazi druga generacija modela Touran, a kao i prethodnik podjelio je platformu sa modelom Golf 6. Pored nove platforme Touran dobio je i novi izgled, ali i novu opremu kao što je Light Assist, Xenon svjetla, poboljšani park-Assist sistem, te opcioni DCC adaptivni ovjes.

Dolaskom sedme generacije Golfa koji je napravljen na modularnoj MQB platformi dolazi i vrijeme za novi Zouran. Sve pozitivne stvari koje su na došle novom MQB platformom direktno će se odraziti i na novi Touran jer će upravo i on biti napravljen na njoj. Tako će novi Touran biti lakši od svog prethodnika.Prototip novog Tourana nedavno je uhvaćen objektivom fotografa kako pravi testne krugove na stazi Nürburgring.

Na fotografijama vidi se novi prednji dio automobila, sa različitim svjetlima i branikom u odnosu na aktuelni model. Fotografije testnog automobila otkrivaju i činjenicu da novi Touran imati širi trag i da će biti veći. Testni automobil nekoliko centimetara je duži tako što mu je dodano nekoliko cenntimetara između vrata, na B-stubu. Takođe promjene su vidiljive i na zadnjem dijelu tautomobila gdje je postavljena nova svjetlosna grupa.

Novi Touran najvjerovatni bit će predstavljen na sljedećem Geneva Motor Show koji će se održati u martu 2014. godine.

Kategorije: Noviteti