Volkswagen Polo stiže u još boljem osvježenom izdanju

Volkswagen Polo facelift 2021

Volkswagen Polo stiže u još boljem osvježenom izdanju

Volkswagen Polo šeste generacije nakon četiri godine od predstavljanja dobio je temeljito osvježenje. Polo je veoma važan model za Volkswagen i za 50 godina njegove karijere proizvedeno je preko 18 miliona jedinica. Novi Volkswagen Polo s osvježenim dizajnom, novim uređajima i tehnologijom sigurno će biti jedan od najpoželjnijih malih automobila u Evropi.

Novi Volkswagen Polo, tačnije facelift šeste generacije, dobio dašak dizajna Golfa 8 i neke tehnološke karakteristike koje se mogu vidjeti u većim automobilskim segmentima.

Prvo što vidimo jeste osvježeni dizajn koji donosi nove branike sa IQ. LED Matrix svjetlima, te LED lajsnu na prednjem dijelu koja spaja svjetlosne grupe. Ona je sada sastavni dio svih novih Volkswagen modela. Zadnji dio također je dobio nova IQ. LED matrix svjetla koja svojomo tehnologijom i veličinom dominiraju zadnjim dijelom.

Volkswagen Polo facelift 2021

U vizuelne novitete treba svakako dodati, nove oznake na automobilu te nove aluminijumske točkove.

Kada je riječ o novim tehnologijama, novi Polo nasljeđuje od većih modela različite sisteme pomoći kao što je Travel Assist koji je dobio oznaku IQ.Drive. Popis sistema pomoći proširen je sa prilagodljivim tempomatom i sistemom pomoći za održavanje vozila traci.

Volkswagen Polo facelift 2021

Nadogradnja unutrašnjosti

Unutrašnjost je zadržala svoju jednostavnost i funkcionalnost, ali Volkswagen je značajno unaprijedio više segmenata. Polo je dobio nove digitalne komadne za upravljanje ventilacijom/klima uređajem, gdje su klasični prekidači zamijenjeni prekidačima osjetljivim na dodir.

Osvježenju unutrašnjosti doprinosi i novi moderni multifunkcionalni upravljač te novi dizajn ručice mjenjača. Nove tkanine donose moderne dezene, a završnu riječ na modernizaciju unutrašnjosti ima višebojno ambijentalno osvjetljenje.

Na popisu noviteta je digitalni kokpit koji donosi ekran instrument ploče od 8,0 inča, te malim 6,5 inčni ekran osjetljivim na dodir za Infotainment sistem. Za bolje opremljene modele navedeni ekrani dolaze u veličini 10,25 inča za instrument ploču, odnosno 9,2 inča za Infotainment.

Volkswagen Polo dobio je i nove pakete opreme pa će kupci moći birati između paketa Life, Style, R-Line, a u ponudi će biti i vrhunski GTI.

Volkswagen Polo facelift 2021

Motori

Novi Polo pokreće već poznata paleta benzinskih motora. Baznu jedinicu pokreće 1.0 litreni atmosferski MPi motor sa 80 KS, a naredne stepenicu čini 1.0 litreni TSI motor sa snagom od 95 i 110 KS.

Za turbo benzinske motore u ponudi će biti i automatski DSG mjenjač sa sedam stepeni prijenosa. Nešto kasnije, na tržište stiže i GTI verzija, kao i verzija koja kao gorivo koristi CNG (prirodni plin) koja bi trebala zamijeniti dizelske verzije.

Novi Polo na evropsko tržište stiže krajem 2021. godine.

Volkswagen Polo facelift 2021

Kategorije: Noviteti