Predstavljena nova Yamaha YZF R6 2017.

2017-yamaha-yzf-r6-eu-race-blu-action-001

Predstavljena nova Yamaha YZF R6 2017.

Nova Yamaha YZF-R6 2017 predstavljena na virtualnoj svjetskoj prezentaciji još je jedan od noviteta u svijetu  sportskih motocikala. Očekivano, inovativni dizajn preuzet je s relativno novog modela R1 ali mogli bi reći da R6 djeluje još agresivnije.

Prepoznatljive su konture kao i posebna LED prednja svjetla “skrivena” u oplatama pri čemu je otpor zraka prednjeg dijela minimaliziran odnosno dodatno poboljšan za cijelih 8%. Tome pridonose i retrovizori s ugrađenim pokazivačima smjera.

2017-yamaha-yzf-r6-eu-race-blu-detail-003

Od novosti bitno je spomenuti i elektronska pomagala koja su postala gotovo serijska oprema na motociklima, pogotovo sportske orijentacije, poput Traction controla s mogućnošću regulacije u šest nivoa i potpunog gašenja, Quick shiftera uz novi mjenjač, nekoliko mapa paljenja i neizostavni ABS.

2017-yamaha-yzf-r6-eu-race-blu-static-002

O agregatu se za sada pouzdano zna samo da je zapremine 599 ccm tako da ćemo za konačne podatke morati pričekati nekoliko dana. Zanimljiv je i podatak da se Yamaha prilikom izrade novog modela koristila inovativnom CMT (Cold Metal Transfer) tehnologijom koja je omogućila skidanje dodatnih 1,2 kg.

Dostupne boje su za sada plava i crna, a cijena, kao i performanse, bit će naknadno objavljena.

Kategorije: Motori, Noviteti