Nova Škoda Octavia Combi

Skoda Octavia Combi

Nova Škoda Octavia Combi

Nakon što je Škoda predstavila treću generaciju modela Octavia u limuzinskoj verziji, češki proizvođač automobila spreman je tržištu predstaviti i Combi izvedbu Octavije. Iako je već javnosti prestavljena nova Octavia, svjetsku premijeru će imati na ženevskom sajmu automobila u martu ove godine.

Kako stvari stoje Octavia će biti predstavljena u limuzinskoj i combim izvedbi. Prema dostupnim fotografijama vidi se da nova Combi Octavia nema velika dizajnerska odstupanja od aktuelnog modela. Glavne razlike su kao i kod sedan modela, linije automobila su znatno oštrije i agresivnije. Treća generacija Škode Octavija dimenzijama, tehnologijom, materijalima i kvalitetom izrade podigla se u višu klasu što će svakako obradovati buduće kupce.

Za pokretanje Combi Octavije koristit će se isti motori kao i za limuzinsku izvedbu. U ponudi će biti osam motornih jedinica, a benzinsku paletu činit će 1.2-litreni TSI sa 105 KS, 1.4-litreni TSI sa 122 KS, 1.8-litreni TSI sa 180 KS i 2.0-litreni TFSI koji će biti zadužen za pokretanje RS izvedbe. Od dizelskih motora bit će dostupni 1.6-litreni TDI koji će u GreenLine izvedbi raspolagati sa 110 KS i trošiti svega 3.4 l/100 km uz emisiju CO2 od 89 g/km. Tu će biti i 2.0-litreni TDI motor sa 150 KS. Motori će biti upareni s petostepenim i šestostepenim ručnim mjenjačima, a u ponudi će se naći i sedmostepeni DSG mjenjač.

Kategorije: Noviteti