Lamborghini Ferruccio

Lamborghini Ferruccio

Lamborghini Ferruccio tehnološko remek djelo. Radi se o konceptnom automobilu koji bi trebao biti konkurent modelu Ferrari Enzo. Ovaj konceptni automobil dizajnirao je Mark Hostler, student na Staffordshire University, a studenti su imali zadatak razviti automobil po slobodnom viđenju za jubilej Lamborghinia.

Automobil je dizajniran u stilu savremenih borbenih aviona, a slobodno se može reći kao i nekog svemirskog broda. Pored savremenog dizajna ipak su prepoznatljive Lambo linije. Automobil ima dosta sličnosti sa aktuelnim modelom Aentador.

Kad je riječ o motoru, Lamborghini Ferruccio po studji trebao bi ostati vjeran V12 motoru, ali obzirom da na snagu stupaju sve strožije norme o homologaciji, motor će biti podvrgnut detaljnom tretmanu kako bi udovoljio EURO normama o ispušnim plinovima. Pri tome vodit će se računa da motor ne izgubi su svoju draž. Zapremina bi trebala biti smanjena na 5.0-litara, a motor će dobiti nekoliko turbo punjača. To bi moglo značiti da će Lamborghini Ferruccio dobiti još više snage nego aktuelni modeli i to uz manju potršnju goriva i još manju emisiju štetnih plinova.

Kategorije: Noviteti