Mercedes predstavlja MBUX inteligentni hiper ekran

Mercedes MBUX Hyperscreen

Mercedes predstavlja MBUX inteligentni hiper ekran

Mercedes-Benz kreće u novu eru dizajniranja instrument ploče otkrivanjem MBUX hiper screen-a, koji bi trebao biti predstavljen u nadolazećem potpuno električnom EQS-u.

MBUX hiper screen proteže se cijelom širinom unutrašnjosti automobila i sadrži softver koji je sposoban za učenje, u konačnici prilagođavajući ekran i njegov koncept rada korisniku. Također on daje personalizirane prijedloge.

Nadalje, korisnik ne mora prolaziti kroz razne podizbornike ili čak koristiti glasovne naredbe kako bi pokrenuo neku od najvažnijih funkcija ili aplikacija. One će uvijek biti prikazane i dostupne na najvišem nivou.

Vizuelno je nekoliko ekrana integrisanih unutar zakrivljene ploče, koja ima standardne otvore za ventilaciju, povezujući tako digitalni i fizički svijet.ž

Traka ekrana okružena je kontinuiranim plastičnim prednjim okvirom, s integrisanim ambijentalnim osvjetljenjem koje je postavljeno u donjem dijelu – zbog toga se čini da jedinica Hyper sreen pluta na ploči s instrumentima.

Suvozač također ima vlastiti ekran, prilagodljiv u sedam različitih profila. Važno je napomenuti da su zabavne funkcije ekrana za putnike dostupne samo tokom putovanja (u skladu sa zakonskim propisima specifičnim za zemlju).

Na primjer, ako je suvozačevo sjedište prazno, ekran postaje jednostavno digitalni ukrasni dio (prikazuju se animirane zvijezde). U međuvremenu su sve grafike oblikovane u novoj shemi plavo/narandžaste boje koja je oživljena aktivnim OLED pikselima.

Kategorije: Nova tehnologija, Noviteti