Nova Mercedes-Benz S Klasa 2014.

Mercedes-Benz S-Class 2014

Nova Mercedes-Benz S Klasa 2014.

Mercedes-Benz je konačno nakon niza špijunskih fotografija službeno predstavio novu S-klasu, najluksuzniju i najnapredniju limuzinu današnjice. Da se radi o impozantnom vozilu govori i činjenica da je varijanta sa kraćim međuosovinskim razmakom od 3.035 mm duga 5.116 mm, dok je duža varijanta sa međuosovinskim razmakom od 3.165 mm duga čak 5.246 mm.

Velika pažnja posvećena je uređenju putničke kabine u kojoj će se vozač naći okružen najkvalitetnijim materijalima poput luksuznog drveta i najfinije kože. Nova S klasa imat će i naprednu opremu koja uključuje dva 12,3 inčna ekrana visoke rezolucije, osjetljiva na dodir te vrhunski Burmester audio sistem sa 10 zvučnika.

Kupci će moći birati u mnoštvo paketa dodatne opreme pa je tako u ponudi i Air Balance paket čiji sistem filtrira i ionizira zrak, a može otpuštati i diskretan parfem koji se neće uvući u sjedala i presvlake. Warmth Comfort paket nudi grijane naslone za ruke, grijani upravljač i poboljšane grijače sjedišta. Stražnji dio kabine može se opremiti sa 5 različitih vrsta sjedišta uz koje dolaze držači za čaše sa funkcijom grijanja i hlađenja napitaka.

Mehanički dijelovi automobila nisu ništa manje impresivni. Napredan ovjes koristi kamere kako bi skenirao cestu i prilagođavao se konkretnoj situaciji, a mnoštvo sigurnosnih sistema garantuje bezbrižnu vožnju u svim uslovima noću i danju. Ponuda motora raznolika je i uključuje 3.0-litreni BlueTEC V6 dizelski motor sa 258 KS i 4.7-litreni V8 benzinski motor sa 455 KS, te hibridine verzije koje razvijaju 204, odnosno 306 KS.

Kategorije: Noviteti