Audi predstavio redizajnirani Q7 sa novom tehnologijom

Audi predstavio redizajnirani Q7 sa novom tehnologijom

Audi nastavlja sa osvježavanjem svoje SUV ponude. Nakon predstavljanja modela SQ8 javnosti je predstavljen osvježeni model Q7.

Audi Q7 u osvježenom izdanju nosi prepoznatljive dizajnerske elemente koje nose novi Audi modeli.

Nova široka maska hladnjaka, nova glavna LED prednja i zadnja svjetla, novi odbojnici, te drugi dizajnerski detalji na karoseriji automobila. Na zadnjem dijelu posebno se ističe hormirana letvica koja povezuje svjetlosnu grupu.

Osvježena je i prostrana i luksuzna putnička kabina koja je dobila novu centralnu konzolu, novu digitalnu instrumentnu tablu, te dva velika ekrana osjetljiva na dodir za upravljanje multimedijom i klimatizacijom.

Jednostavnije rečeno unutrašnjost osvježenog Q7 modela dizajnerski i tehnološki se naslanja na nove modele iz Audi ponude – novi A6, A7, A8 i Q8.

Za evropske kupce ponudu agregata čine dva dizelska motora i jedn benzinski motor koji su opremljeni 48-voltnim mini hibridnim sistemom.

Ovaj sistem doprinosi većoj efikasnosti motora i boljim performansama. Motori su upareni sa 8-stepenim automatskim mjenjačem, a snaga motora do podloge prenosi se preko quattro pogona na sva četiri točka.

Osvježeni Audi Q7 očekuje se i u Plug-in hibridnoj izvedbi koji bi na tržište trebao stići 2020. godine. Prvi primjerci luksuznog SUV-a u evropske prodajne salone trebali bi stići sredinom septembra.

Kategorije: Noviteti